پژوهش سرای دانش آموزی دهخدا ناحیه یک قزوین

این بلاگ جهت معرفی فعالیتهای علمی و پژوهشی دانش آموزان پژوهش سرای دهخدا قزوین راه اندازی شده است

پژوهش سرای دانش آموزی دهخدا ناحیه یک قزوین

این بلاگ جهت معرفی فعالیتهای علمی و پژوهشی دانش آموزان پژوهش سرای دهخدا قزوین راه اندازی شده است

آخرین مطالب

پ‍ژوهش سرای دانش آموزی پسرانه دهخدا ناحیه یک قزوین در نظر دارد  جهت ایجاد شور و نشاط علمی و عینیت بخشیدن به مطالب علمی فیزیک ؛جشنواره ای با عنوان موشکهای آبی برگزار نماید  لذا از دانش آموزان علاقه مند تمامی مقاطع پسرانه دعوت می شود جهت ثبت نام حداکثر تا روز شنبه تاریخ 94/2/5به پژوهش سرا مراجعه نموده یا با تلفن 33338560 تماس حاصل نمایند(روزهای شنبه تا دوشنبه صبح و عصرمراجعه نمایید)

 *زمان برگزاری جشنواره: یکشنبه 94/2/6 ساعت 15/30الی 18در محل پژوهش سرا واقع در خیابان سعدی پایین تراز چهار راه بنیاد شهید کوچه شهید ملکی(جنب بنیاد مسکن) می باشد.

*از نفرات برتر به نحو مقتضی تقدیر بعمل خواهد آمد.

*سکوی پرتاب و پمپ باد در پژوهش سرا وجود دارد.

* هزینه ثبت نام هر تیم سه نفره 5000 تومان می باشد.

طرز ساخت:یک بطری خالی پلاستیکی نوشابه که یک مخروط به صورت کلاهک روی آن قرار می گیرد و چند باله در اطراف آن چسبانده می شود.در روی در ظرف نوشابه  یک سوراخ تعبیه می شود.مقداری آب در بطری ریخته و آن را روی سکوی پرتاب می بندیم و با پمپ باد هوا به ظرف تزریق می نماییم. با کشیدن ضامن هوای فشرده باعث خروج آب به بیرون شده و موشک به بالا می رود.

در مدل های دستی آن یک والف دوچرخه به در ظرف نوشابه بسته شده و با تلمبه هوا وارد ظرف می کنند و با دست در ظرف را باز می نمایند .

-      در این جشنواره هر موشکی که برد عمودی بیشتری داشته باشد برنده است.

مطالب مهمی که باید مد نظر داشت:

*استفاده هرگونه شی تیز و برنده و سنگ در ساخت مجاز نیست.

*شرکت کنندگان موظف به اجرای دستورات داورها و برگزار کنندگان می باشند.

*وزن کلاهک موشک و قطر روزنه خروج آب و میزان آب به اختیار دانش آموزان قابل تغییر است.

ا

اطلاعات بیشتر:

موشک آبی

 

موشک های آبی که با نام موشک های بطری ای (Bottle rocket) شناخته میشوند و دراین نوع موشک ها خلاف موشک های دیگر که از سوخت (پیشران) ها ی گران قیمت و خطرناک استفاده می کنند از سوختی بسیار بی خطر و فراوان کمک می گیرند . همانطور که از نام این موشک ها پیداست از آب برای حرکت موشک استفاده می شود. ما برای ایجاد نیروی پیشران در موشک های آبی با استفاده از یک تلمبه ، علاوه بر آب موجود در بطری ، هوا را در بطری فشرده و جمع می کنیم و با آزاد کردن دهانه خروج آب (گلوگاه بطری) ،انرژی زیادی که در بطری ذخیره شده آزاد می شود وآب را با فشار زیادی از دهانه خارج می کند و این عمل باعث حرکت موشک به سمت مخالف خروج آب می شود.

 

چگونه موشک آبی بسازیم ؟

در ساختن موشک آبی هیچ عجله ای به خرج ندید موشک شما در اندازه ها و رنگ های مختلف در اطرافتان هستند . مطمئنا شما نوشابه آن هم از نوع بزرگش را مصرف کرده وبطری آن را دور انداخته اید. اما از این پس این بطری های بی مصرف می توانند بسیار مفید و سرگرم کننده باشند چرا که آنها به عنوان موشک شما استفاده خواهند شد. کافی است که شما یکی از آنها را انتخاب کنید.

هر بطری نوشابه ای که در دسترس شماست کار یک موشک را انجام می دهد شما می توانید با چسبندن بطری ها به هم البته طوری که راهی برای خروج هوا وجود نداشته باشد موشکی قوی تر با برد بیشتر خواهید داشت .

وسایل لازم:

- یک بطری 1.5 لیتری نوشابه

- چسب حرارتی

- چسب نواری 5 سانتی

- توپ تنیس یا کلاً یه جسم نسبتاً سنگین با ابعاد کوچک

- کاتر

- سکوی پرتاب

- تلمبه پایی یا کمپرسور باد

- یک ورق فوم یا تخته سه لا یا فلز (ورقی که محکم، سبک و نازک باشه)

مرحله اول:

بطری نوشابه حکم بدنه موشک ما رو داره. در ادامه هر جا که گفتم دماغه، منظورم انتهای بسته بطری و منظور از نازل، انتهای باز، یعنی قسمتی که مایع خارج میشه، هست.

بطری رو از آب پر کنید تا در اثر حرارت چسب حرارتی تغییر شکل نده.

توپ تنیس یا جسم سنگین رو که آماده کردید، با چسب حرارتی در قسمت دماغه بچسبونید. هدف از چسبوندن یه جسم سنگین در قسمت دماغه اینه که مرکز ثقل موشک به سمت دماغه بیاد و موشک پایدارتر بشه. جرمی که برای اینکار استفاده می کنید نباید خیلی زیاد باشه، چون موشک ما نیروی پیشران کمی داره. پس، حواستون باشه که برای اینکار یه وزنه 1 کیلویی استفاده نکنید چون شاید موشک اصلاً از جاش تکون نخوره یا برد خیلی کمی پیدا کنه.

باید شکل بالک های انتهای موشک رو از روی ورقی که آماده کردید، ببرید. بهترین حالت، ورق فوم هست چون بریدن و چسبوندنش خیلی راحته. شکل بالک ها می تونه یکی از اشکال زیر باشه:

 

بدترین حالت، مستطیل شکله و بهترین حالت، برای سرعتی که موشک ما داره، ذوزنقه ای شکل هست. بالک مثلثی رو برای سرعت های مافوق صوت استفاده می کنن.

دقت کنید، بالکی که می برید، (در سمتی که رو به جریان هوا قرار می گیره) نقطه ی تیزی نداشته باشه. نقاط تیز رو با کاتر به شکل منحنی دربیارید.

تعداد بالک ها می تونه 2 یا 3 عدد باشه. فکر نمی کنم که 4 بالک بازدهی خوبی پیدا کنه.

بالک رو در اطراف نازل، در فواصل مساوی (یعنی هر 180 یا 120 درجه) بچسبانید. نکته ای که در شکل اول هم می تونید ببینید اینه که، بالک شما نباید در مسیر جریان خروجی یا نزدیک اون قرار بگیره. بالک رو خیلی نزدیک به نازل نچسبونید.

با چسب 5 سانتی، روی دماغه رو به طوری بپوشونید که شکل منحنی پیدا کنه. می تونید با استفاده از یه بطری دیگه نوشابه یا وسایل دیگه، شکل دماغه رو ایجاد کنید.

مرحله چهارم:

موشک شما آماده است.

آب داخل بطری رو خالی کنید تا حدی که کمی کمتر از 1/3 اون از آب پر باشه. بطری رو روی سکوی پرتاب قرار بدید و با استفاده از کمپرسور باد یا تلمبه تا فشار 7 bar داخل اون رو هوا بدمید.

 

سکوی پرتاب :

1 .

ساخت سکوی پرتاب راکت مدل بسیار ساده است فقط بایستی بعضی ازمقررات و قوانین را رعایت کنیم .

سکوی پرتاب

راحتترین نوع سکوی پرتاب استفاده از یک میله سیم پیانو کلفت است که قادر باشد وزن راکت مدل را تحمل کرده و طول ان به اندازه ای باشد که بتواند راکت را به سرعت 10 متر در ثانیه رسانده و راکت بعد از رسیدن به ای سرعت می تواند به اسمان صعود کند

ساختمان سکوی پرتاب rocket model launch pad

هر سکوی پرتاب از سه قسمت کلی تشکیل شده است

1-میله هادی پرتاب

2-بشقاب محافظ

3-پایه ها

۹۴/۰۱/۱۵ موافقین ۰ مخالفین ۰
مدیر پژوهش سرای دهخدای قزوین

نظرات  (۲)

برد عمودی موشک رو چه جوری اندازه میگیرید ؟
پاسخ:
سلام ، به کمک کرونومتر با اندازه گیری زمان رفت و برگشت موشک.به امید دیدار
برد عمودی موشک رو چه جوری اندازه میگیرید؟

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی